Jymy näytti henkistä hauista

Joensuun Maila – Sotkamon Jymy 1-2 (3-2, 1-5, 1-1, 3-4)

Jymy ei olisi Jymy, jos kotiutuskisan kolmen juoksun takamatka sen säikäyttäisi. Tasan pelatun supervuoron jälkeen kotijoukkue Joensuun Maila iski tauluun 3-0 -lukemat, mutta mitä vielä: Roope Korhosen, Jani Komulaisen, Antti Hartikaisen ja Toni Kohosen yksittäiset kotiutukset nostivat Jymyn ottelun voittajaksi ja Mehtimäen mökä loppui kuin vivusta vääntämällä.

– Tuo Kouvola-peli kertoi meille paljon Joensuun pelistä. Aika samalla tavalla lähdettiin lyömään ja tuli onnistumisia, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen paljasti.

Pallo taakse keskelle, äijä himaan, nyrkki pystyyn ja nimi otteluraporttiin. Se on meidän Roope!

Toisella jaksolla sisäpelin juonesta kiinni saanut Jymy oli likellä ratkaista ottelun jo supervuorossa, mutta pelissä jo aiemmin isoon rooliin nousseet Mehtimäkeä ympäröivät aidat olivat eri mieltä. Niko Korhosen kunnari tyhjään kenttään estyi pallon osuessa aitaan ja samoin kävi myös Roopen takaa läpi hulahtaneelle keskikumuralle: kourallinen juoksuja muuttui tasoitusjuoksuksi.

– Mainokset kopisi molemmilla joukkueilla, enemmänkin juoksuja olisi voinut tulla. Tilannemäärä oli hyvä ja voitto sarjajohtajaa vastaan miellyttää, Kuosmanen summasi.

Runkosarja päätetään tulevan torstain kierroksella. Jymy saa Hiukan pesäpallostadionille klassikko-ottelussa vieraakseen runkosarjan voitosta taistelevan Vimpelin Vedon klo 17.30 alkavassa ottelussa.

Huomasitko tätä?

Ottelussa yhteensä kolme juoksua iskenyt Jani Komulainen löi toisella jaksolla uransa neljännensadannen juoksunsa. Juhlakalu itse ei tätä hoksannut kuin vasta tilanteen jälkeisessä televisiohaastattelussa.

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo