Jymy saalisti revanssinsa

Sotkamon Jymy – Vimpelin Veto 2-1 (0-3, 5-3 1-0)

Ottelun tilastot

Toinen jakso, neljännen tasoittava, tilanne 3-3, viimeinen lyönti, yksi palo alla ja Roope Korhonen lyömässä. Siinä oli kattaus hurjalle tunneryöpylle kesän ensimmäisessä Hiukassa pelatussa El Klassikossa.

Roope Korhonen otti tässä vaiheessa ohjakset tiukasti käsiinsä ja pamautti pallon 3-luukusta tartanille. Ottelun toinen jakso ratkesi yleisön 2388-päisen yleisön mylviessä hurjalla tavalla ja supervuoro odotti ottajaansa. Jymy heräsi taistoon viimeisellä mahdollisella hetkellä mestarisuosikkia vastaan, toisen jakson tilanne kun oli suurimmillaan ollut Vimpelin eduksi 3-0.

Vaikka rankka sadekuuro kiusasi hieman ennen peliä, oli paikalle saapunut hieno määrä yleisöä!

– Tokalla jaksolla Vimpeli pääsi karkuun ja kuten Sami-Petteri (Kivimäki) sanoi, 3-0 -johto pitää näissä peleissä vaan pystyä pitämään. Tänään saatiin oljenkorsia ja käytettiin ne lopussa hyväksi, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen tiivisti.

Supervuorossa ratkaisun pääsi ujuttamaan kenttään niin ikään Roope Korhonen. Määrämittaista koukkunäppiä 2-rajaan vastaan juosseen Matias Rinta-Ahon palautusheitto oli lukkari Janne Heimoselle sen verran kinkkinen kiinniotettava, että Hiukka syttyi uudelleen huutoon; peliä pitkään johtanut Vimpelin Veto nitistettiin juuri oikealla hetkellä.

– Oltiin tiukassa paikassa sitten kuitenkin tuon piirun verran parempi. Ehkä oltiin myös pikkasen nälkäsempi joukkue. Molempien joukkueiden pelitaso tulee kyllä tästä nousemaan, Kuosmanen kertoi.

Voiton myötä Jymy siirtyy juhannustauolle. Seuraavan kerran pelataan reilun Viikon päästä torstaina 29.6. Seinäjoella JymyJusseja vastaan.

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Janne Kuronen