Sotkamo voiton päässä finaalipaikasta

Sotkamon ja Joensuun välinen välieräsarja on nyt Jymylle katkolla, kun se otti arvokkaan vierasvoiton Joensuun Mailasta jaksoin 1-0 (4-4, 2-0). Ensimmäinen välierä osoitti JoMan tulleen taistelemaan loppuottelupaikasta tosissaan, eikä ottelusarjan toinen peli tuonut tilanteeseen muutosta, sillä hetken aikaa näytti jo siltä, että kotijoukkue olisi kaapannut ensimmäisen jakson nimiinsä.

– Tunnetaso oli hyvä, mutta tässäkin pelissä tuli esille se, että Sotkamo on kokenut joukkue pelaamaan näitä tiukkoja matseja. Virheiden lukumäärä oli ratkaiseva,

Voitosta huolimatta Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmasen hampaankoloon jäi tehoton kotiuttaminen.

– Tämä meni samalla lailla kuin ekassa pelissäkin. Ulkopeli hyvää, tilanteen tekeminen hyvää, kentällemeno riittävää, mutta kotiutuksessa on ilman muuta kehitettävä osa-alue, Kuosmanen ruoti.

Nallekarhu heräsi talviuniltaan

Sotkamon Jymy oli karata ensimmäisellä jaksolla toisessa vuoroparissa jaksovoittoon, kun Mikko Korhosen pussinpohjalyönti, Jere Vikströmin takakentän puhkaisu ja Antti Hartikaisen saumalyönti yhdessä siivittivät vieraat 3-1 -johtoon, mutta ilakointi oli ennenaikaista.

Kolmannessa vuoroparissa välieräsarjaan herännyt nallekarhu Juha Niemi paukautti kahden palon tilanteessa sauman rikki ja kun heti perään uudesta ajolähdöstä lyömään astellut Anssi Raitala upotti merkistä pallon väliin, oli riemu Mehtimäellä rajaton.

Joensuun rynnistys ei jäänyt tähän, siitä piti huolen lyöjämörssäri Juha Niemi neljännessä vuoroparissa. Juha Niemi paukautti pallon kolmosluukusta Mehtimäkeä kiertävän aidan ali lävitse asti ja Mika Väisänen viiletti näin kotiin asti. Hetken näytti jo siltä, että Niemi itsekin kiertäisi kunnarin, mutta kentän laidalla kasvanut pitkä kostea nurmikko ennätti pysäyttämään pallon kuitenkin ennen jymyläisittäin suurempaa vahinkoa.

Sotkamo nousi tasoihin tasoittavalla vuorolla Jani Komulaisen näpäyksellä ja enempää juoksuja ei jaksossa nähty, jolloin huippujännittävä jakso päättyi tasan 4-4.

Jani Komulainen onnistui jälleen kerran mailan varressa ja löi joukkueellensa myös kaksi juoksua.

Kohonen tylsytti JoMan sisäpelin

Toisella jaksolla Sotkamon Jymy teki kotijoukkueen olon tukalaksi mailan varressa, sillä se onnistui tyrehdyttämään Joensuun juoksuhanat täysin.

Joensuu sai toisella jaksolla aikaiseksi ainoastaan yhden kolmostilanteen ja silloinkin Jymyn lukkari Toni Kohonen sai väärällään sekoitettua Joensuun kaaripelin tuossa ajotilanteessa. Väärä vedottiin, lyöjä löi ja etenijät eivät edenneet täydellä ponnella, jolloin Jymy sai napsittua kaikessa rauhassa vuoronvaihtoon oikeuttaneet kaksi paloa.

– Kohoselta huikea peli taas tänään. Paransimme ennen kaikkea ykköstilanteen pelaamista ulkopelissä ja toisella jaksolla päästiin siihen hyvin kiinni, niin ei päässyt (Anssi) Raitala pomputtamaan tuota kakkosta, kehui Kuosmanen omiaan.

Sotkamolla riitti näin nollille jäänyttä Joensuuta vastaan toisella jaksolla yksikin juoksu ja juoksuja syntyikin lopulta kaksi kappaletta: ensimmäinen Jani Komulaisen läpilyönnillä 3-jatkeelta (jälleen ruohikko esti kunniajuoksun) ja toinen tuli Roope Korhoselle rakennetusta ajolähdöstä, jolloin mies kotiutti tyylipuhtaalla välilyönnillä Antti Hartikaisen.

Ottelusarja on nyt ensimmäisen kerran katkolla Jymylle kotipelissä lauantaina klo 15 alkaen. Sotkamon parhaana palkittu Jani Komulainen ei halunnut ottelun jälkeisessä radiohaastattelussa mennä kuitenkaan asioiden edelle.

– Mulle on ihan sama onko sarja viidestä poikki vai kolmesta poikki. Pääasia on, että yksi voitto otetaan, Komulainen totesi hetimmiten pelin jälkeen.